Er du én af dem, der gerne vil i gang med at træne mere derhjemme? Måske er et fitnessabonnement for dyrt, eller også vil du bare gerne kunne træne hjemme i dit eget tempo og uden at du skal føle dig udstillet nede i fitnesscenteret.

Her er en stepbænk/stepbræt en rigtig god mulighed for at komme godt i gang. Den er forholdsvis billig og man kan lave et hav af forskellige øvelser, der alle sammen har det formål at gøre dig slankere, sundere og at få dig i generelt bedre form. 

Allerførst, skal vi dog lige finde ud af hvad en stepbænk/stepbræt er, og hvad du helt præcist kan bruge sådan en til.

Hvad er en stepbænk/stepbræt og hvad kan den bruges til?

En stepbænk/stepbræt er som navnet siger en slags bænk/bræt som man kort fortalt bruger til at træd op og ned på. Det lyder ret simpelt, men her skal man ikke lade sig narre. Den er typisk lavet af plastik og fås i flere forskellige størrelser og former alt efter behov. 

Én af fordelene ved en stepbænk/stepbræt er at alle uanset alder, form og kondition kan være med, og at der findes et hav af forskellige modeller og udgaver, til ethvert behov. Der er mange fordele ved at bruge en stepbænk/stepbræt og nedenunder kan du se et lille udpluk af dem:

 • Stepbænken giver dig intensiv pulstræning
 • Egner sig til mange forskellige typer træning
 • Styrker din koordinationsevne
 • Den er enormt effektiv til fedtforbrænding, og er derfor også et rigtig populært redskab
 • Alle kan træne med
 • Den er pladsbesparende

Hvis man vælger en stepbænk, der kan justeres i højden, får man typisk det maksimale ud af sin træning. Denne funktion giver nemlig mulighed for at man kan øge sin belastning i takt med at man gradvist øger sin udholdenhed jo længere man træner. 

Hvis du gerne vil have nogle øvelser du kan lave på din stepbænk/stepbræt, finder du dem længere nede på siden.

Reebok Step - Stepbænk/stepbræt

Reebok stepbænk/stepbræt i høj kvalitet

Én af de absolut bedste er den klassiske stepbænk/stepbræt fra Reebok. Den er de sidste 25 år blevet brugt i fitnesscentre over hele verden, og vi kan næsten garantere dig at du også finder den i dit lokale fitnesscenter. 

Hvis man ønsker en stepbænk af høj kvalitet og med en høj brugervægt, der kan bruges af folk i alle aldre og størrelser er stepbænken fra Reebok det oplagte valg. Du får altså et redskab, der uden problemer kan håndtere at blive brugt i flere timer om dagen på grund af dens solide konstruktion. Derudover er den bygger i ét stykke, hvilket betyder at den er ekstra modstandsdygtig og har en lang levetid. Det er trods alt nødvendigt, hvis den skal kunne tåle at blive brugt hver eneste dag nede i et fitnesscenter.


Stepbænk/stepbræt fra Reebok

Fordele ved Reebok stepbænk/stepbræt

 • Den er sikker at bruge
 • Holder til MANGE timers træning
 • Passer til alle niveauer
 • Kan justeres i højden

Er du ude efter en god og slidstærk stepbænk/stepbræt til alle niveauer, der kan bruges til både cardio og styrketræning er Reeboks stepbænk/stepbræt det oplagte valg.

Køb hos Apuls - 664,-

365 dages returret | Fri fragt | Prisgaranti


En anden fordel ved stepbænken er at den også kan bruges til meget andet. Hvis dit træningsprogram inkluderer andre redskaber, f.eks. håndvægte, kettlebells eller træningselastikker, kan den nemlig også bruges i kombination med disse. Hvis du træner med håndvægte, kan du eksempelvis bruge den til at ligge på ryggen på, og derved opnå maksimalt stræk hvis du træner bryst.

Den er god til både alenetræning og holdtræning og man kan udføre både enkle og mere komplekse øvelser, alt efter niveau. Den skridsikre gummioverflade sikrer også at du ikke glider, selv under højt tempo og de små gummifødder under den, sikrer at den står stabilt placeret under hele din træning. 

Kom godt i gang med din stepbænk/stepbræt

Der findes mange forskellige muligheder hvis man skal finde sig en stepbænk/stepbræt i fornuftig kvalitet, og som skal kunne holde til de fleste typer øvelser, men noget af de absolut vigtigste du skal holde øje med er:

 • Sikkerhed. Det er vigtigt at stepbænken er sikker at bruge. 
 • Holdbarhed. Den skal kunne holde til rigtig mange timers træning.
 • Funktionalitet. Hvis man vil have det maksimale ud af sin stepbænk/stepbræt, kan det være en gode idé at finde en model med flere funktioner. 
 • Design/størrelse. Det er vigtigt at den har den rigtige størrelse og at den har det rette design ift. de øvelser du skal lave på den.

ift. sikkerhed er det eksempelvis en god idé at finde en model med skridsikker gummioverflade, og gummifødder under, så den ikke skrider på gulvet. Holdbarheden kan du sikre dig ved at vælge en model fra et mere kendt mærke, der laver træningsudstyr. De fås nemlig også til fornuftige priser. 

Funktionaliteten handler i bund og grund om at du skal kunne få det maksimale ud af din stepbænk. 

Hvis man er relativt ny inden for træning med stepbænk/stepbræt, kan det være en god idé at starte med en model uden forskellige højdeniveauer. Hvis du er mere øvet og gerne vil have mere ud af din stepbænk/stepbræt, er det muligt at du skal have fat i en model, hvor du kan justere højden.

Kvalitetsforskellen mellem de billige og dyrere stepbænke vil først for alvor vise sig, når den har været brugt nogle gange. Men hvis du kan mærke at den er lavet af billigt plastik og den ser “skrøbelig” ud er den det nok også.

Efter jeg kom i gang med at træne med stepbænk, har mit vægttab virkelig taget fart. Det er hurtig og virkelig effektiv træning.

Marie, 36 år

Hvorfor er en stepbænk/stepbræt et godt træningsredskab?

Med intensiv og regelmæssig træning på en stepbænk/stepbræt kan du potentielt forbrænde væsentlig flere kalorier på kortere tid, end hvis du skulle forbrænde samme kalorieantal med eksempelvis løb. 

Derudover belaster træningen ikke din led og sener på samme måde som hvis du løber. Man undgår nemlig de belastende stød, fordi dine fødder altid er i kontakt med enten gulvet eller bænken. Derfor bliver den også brugt meget til træning af eksempelvis ældre mennesker, hvis kroppe ikke er så stærke som de engang har været. 

Den er enormt fleksibel og praktisk til hjemmetræningen, hvor man nemt kan tage den frem til brug, og pakke den væk igen bagefter. Der findes også træningsprogrammer som enhver kan være med på, uanset om de er nybegyndere eller om de er mere erfarne. Hvis du gerne vil have nogle øvelser du kan lave, skal du bare læse videre. De kommer senere.

Stepbænk/stepbræt - Reebok Step

Hvad skal jeg bruge for at komme i gang?

Ja, altså det første du skal bruge er (sjovt nok) en stepbænk/stepbræt. Men når den del er klaret, er der et par andre småting, der også kan være gode at have. 

Når først du har stepbænken/stepbrættet kan du som udgangspunkt starte med det samme. Vi anbefaler dog at du har et par gode sko du kan træne i – også selvom du træner hjemme i stuen. Hvis du bruger enten løbesko eller almindelige sportssko får du mest muligt ud af din træning, da de giver god støtte i de mere intense øvelser, der typisk foregår under højt tempo. Du behøver altså IKKE at købe dyre specialdesignede sko, du nærmest ikke kan bruge til andet. 

Når man som nybegynder giver sig i kast med at træne eller steppe på bænken, kan det være en god idé at starte med en serie af forskellige basisøvelser. De danner nemlig grundlag for mange af de lidt mere avancerede og udfordrende øvelser som du nok senere kommer til at prøve kræfter med. Når så både din krop og din hjerne er tilvænnet træningsformen, kan du stille og roligt bygge på og prøve nye øvelser, der kan skabe mere effektiv progression. 

Hvis du bare snart gerne vil have øvelser, behøver du ikke at vente længere. De kommer nemlig her.

Øvelser du kan bruge på din stepbænk/stepbræt

Endelig skal du i gang. Du har købt din stepbænk/stepbræt og har ryddet stuegulvet, så du har god plads. Hvad skal du så gøre?

Herunder får du inspiration til at komme godt i gang med øvelserne derhjemme. Man kan evt. vælge at lave intervaltræning med øvelserne, hvor man gentager alle de forskellige øvelser i forskelligt tempo.

Disse øvelser er oplagt for dig, der er nybegynder og som gerne vil have en effektiv måde at forbrænde en masse kalorier på.

Øvelse 1: Basis step

Den grundlæggende øvelse du kan lave på stepbænken/stepbrættet er op- og nedstigninger. De kan udføres af alle og er et godt afsæt for intervaltræning. 

Træd først op på bænken med dit ene ben og derefter det andet. Når du har begge ben oppe på bænken, træder du ned med det ene ben og derefter det andet. Så snart du har bevægelsen siddende på rygraden, kan du begynde at sætte tempoet op. 

Øvelse 2: Hop med samlede ben

Én af de mange fordele ved at vælge en stepbænk/stepbræt med en skridsikker gummioverflade er, at den egner sig rigtig godt til hop, hvor du selv skal justere sværhedsgraden. Jo højere bænken er, jo hårdere bliver øvelsen.

Man står med samlede ben, hvorefter man først hopper op, og derefter ned. Det er altså en nem og simpel øvelse, der får hjertet til at banke og sveden til at løbe.

Øvelse 3: Side step

Når man først er blevet fortrolig med de få bevægelser på stepbænken/stepbrættet, der kræver lidt ekstra af dine lår og ben, kan du godt udfordre dig selv lidt. 

Du skal stille dig på den ene side af bænken, og så træde op med den fod, der er tættest på. Træd derefter op med den anden. Træd ned fra bænken på den anden side med den fod du allerførst satte op, og træd derefter ned med den anden fod. Gentag bevægelsen med den modsatte fod fra den anden side af bænken.


Flere øvelser & instruktionsvideo

Hvis du gerne vil have flere øvelser, eller gerne vil have en video hvor du kan følge med sammen med en instruktør, kan du se videoen nedenunder. Den er ganske vist på engelsk, men selv hvis ikke man er så god til sproget, kan man stadig følge med. Det er en rigtig god start for begyndere og hele træningen varer under 30 minutter. God fornøjelse!

Her til sidst…

Vi håber at du blev klogere på stepbænke og vi håber at du blev inspireret til selv at komme i gang. Der findes et hav af forskellige øvelser til alle niveauer og det en ekstremt effektiv måde at få forbrændt en masse kalorier på. 

Hvis du generelt er interesseret i vægttab og kalorieforbrænding, bør du evt. læse vores artikel om fedtforbrændere. Her gennemgår vi forskellige typer kosttilskud, der kan hjælpe med at booste din fedtforbrænding og i sidste ende give dig et hurtigere og mere effektivt vægttab.

Hav det sjovt og god træning!


Stepbænk/stepbræt fra Reebok

Fordele ved Reebok stepbænk/stepbræt

 • Den er sikker at bruge
 • Holder til MANGE timers træning
 • Passer til alle niveauer
 • Kan justeres i højden

Er du ude efter en god og slidstærk stepbænk/stepbræt til alle niveauer, der kan bruges til både cardio og styrketræning er Reeboks stepbænk/stepbræt det oplagte valg.

Køb hos Apuls - 664,-

365 dages returret | Fri fragt | Prisgaranti


Skriv en kommentar